Fysioterapi ved afvænning af stoffer og alkohol

Fysioterapi kan være en velkommen tilføjelse til ethvert stofbrugsbehandlingsprogram. Mennesker, der er afhængige af stoffer eller alkohol, har ofte dårlig fysisk helbred, og de kan få enorme fordele ved indgriben fra dygtige, højtuddannede fysioterapeuter. Behandlingsprogrammer for stofmisbrug fungerer bedst, når de behandler alle aspekter af en patients generelle helbred, og der kræves ofte fysioterapi for at sikre, at disse standarder overholdes.

Behandling for afhængighed fokuserer normalt på de mentale, følelsesmæssige og adfærdsmæssige aspekter af stof- og alkoholafhængighed.

Men måneder eller år med stofmisbrug kan også kompromittere en persons fysiske sundhed og efterlade dem med sundhedsmæssige forhold, der også kræver intervention. Generelt er deres livsstil under påvirkning af stoffer og alkohol ikke befordrende for bevarelsen af fysisk kondition og vitalitet, som begge er nødvendige for en vellykket afslutning af ethvert wellness-program.

På grund af faldet i fysisk helbred, som et stof- eller drikkeproblem kan udfælde, kan fysioterapi være en meget nyttig tilføjelse til et afhængighedsbehandlingsregime.

Omfattende, mangesidede afvænningsprogrammer, der tilbydes af stof- og alkoholafvænningscentre af høj kvalitet, indeholder ofte muligheder for fysioterapi, da det endelige mål med afhængighedsbehandling er at hjælpe dem med stofbrugsforstyrrelser med at genvinde deres gode helbred i alle dens dimensioner.

Problemer med fysisk sundhed relateret til stofmisbrug

Mennesker, der misbruger stoffer og alkohol, forsømmer næsten altid deres helbred på alle tænkelige måder – og får konsekvenserne for det.

Nogle af de fysiske sundhedsmæssige problemer, der vides at være forbundet med stofbrug, inkluderer:

  • Svækket immunsystem, hvilket fører til hyppige forkølelser eller regelmæssige anfald af influenza
  • Skader påført i ulykker, hvoraf mange kræver lang afvænning
  • Forværring af symptomerne på allerede eksisterende sygdomme som diabetes, hjertesygdomme, HIV / AIDS og hepatitis B eller C
  • Kronisk smerte (ofte en udfældende faktor i afhængighed)
  • Udbrud af sygdomme og lidelser, der er direkte forårsaget af stofmisbrug , herunder leversygdom, lungesygdom, gigt, demens og visse typer kræftformer (i munden, halsen, leveren, brystet, tyktarmen, spiserøret, endetarmen og bugspytkirtlen)

Uanset sygdom eller lidelse vil en person, der skal kæmpe med sådanne symptomer i løbet af deres stofbrugsafvænningsperiode, se et fald i deres fysiske, følelsesmæssige og psykologiske styrke og modstandsdygtighed og kommer på et tidspunkt, hvor de har brug for alle deres ressourcer for at imødekomme enorme udfordringer de står over for.

Fysioterapi hjælper ikke med alle de anførte tilstande, men det kan hjælpe med mange og er forbundet med bedre resultater for mennesker, der går i behandling for en stofmisbrugsforstyrrelse.

Typer af fysioterapi og deres anvendelse i forbindelse med stofmisbrug

Der er fem underspecialiteter af fysioterapi , hvoraf fire kan være relevante for personer, der får behandling for alkohol- eller stofmisbrugsforstyrrelser:

  1. Ortopædisk . For dem, der har muskuloskeletale tilstande, som inkluderer problemer, der påvirker led, sener, ledbånd og knogler. Terapi er designet til at gendanne fleksibilitet og mistet funktion.
  2. Geriatrisk . Ældre har ofte brug for specialiserede tjenester for at hjælpe med at tackle forhold relateret til aldring. Terapi vil fokusere på at genoprette mobilitet, reducere kronisk smerte og forbedre den samlede konditionering og fitness.
  3. Neurologisk . Denne type fysioterapi er specifikt skræddersyet til at hjælpe mennesker, der står over for fysiske udfordringer relateret til neurologiske lidelser eller hjerneskader.
  4. Kardiopulmonal . Kardiovaskulære sygdomme og lungesygdomme kan begrænse fysisk aktivitet. Fysioterapi under sådanne tilstande introducerer patienter til aktiviteter designet til at forbedre konditionering og udholdenhed.
  5. Pædiatrisk . Dette er en specialitet dedikeret til de forskellige terapeutiske behov hos børn og unge.

På grund af lange perioder med inaktivitet og fysisk forsømmelse mister mennesker, der kæmper for afhængighed, ofte fleksibilitet, styrke og udholdenhed. Mangel på motion, dårlig diæt og det overordnede stress af alkoholmisbrug og stofmisbrug på kroppen bidrager alt sammen til deres dårlige helbred, og hvis de lider af skader ved ulykker i forbindelse med stofmisbrug, kan deres situation være endnu mere alvorlig.

Ældre med stofmisbrugsproblemer er især i fare for helbredskomplikationer og skaber ekstra udfordringer for afvænningscentre, der har til opgave at bringe dem tilbage til velvære. Den anden gruppe, der står over for den største risiko for yderligere fysiske sundhedsproblemer, er alkohol- eller stofmisbrugere i lang tid – faktisk er personer, hvis stofmisbrugsproblemer, der har pågået i årevis, stort set sikre på fysiske sundhedsmæssige problemer, der kræver medicinsk behandling og fysisk afvænning.

Fysioterapeuter med erfaring i ortopædisk, geriatrisk, neurologisk og kardiopulmonal terapi kan oprette tilpassede afvænningsplaner for patienter i behandling af stofbrugsforstyrrelser afhængigt af dybden og arten af deres sygdomme. Terapi tilbydes så ofte som nødvendigt i et tempo, der er rimeligt og bæredygtigt.

Fysioterapi og holistisk helbredelse

Ud over konventionelle former for fysioterapi får folk i afvænningsprogrammer for afhængighed ofte muligheder for at prøve alternative helingsmetoder, der fremmer fysisk regenerering. Ligesom fysioterapi kan disse helbredende metoder hjælpe med at genoplive trætte og syge kroppe ved at forbedre energiniveauerne og genoprette styrke og fleksibilitet – og de er også nyttige til stresslindring og dyrkning af fredelige sindstilstande.

Nogle af disse fremgangsmåder inkluderer yoga, massageterapi, akupunktur og Tai Chi, som alle er fremragende supplement til traditionelle fysioterapirutiner. Fysisk træning tilskyndes også under genoptræning på mange behandlingscentre, og kombinationen af fysioterapi, motion og sind-kropshelbredende praksis kan have en dramatisk indvirkning på en persons helbredstilstand.

Programmer for indlæggelse og ambulant behandling er struktureret til at være så omfattende som nødvendigt, og fysiske terapier af alle typer, inklusive dem, der bærer det holistiske mærke, kan være vitale elementer i en plan for afhængighedsafvænning. Ægte velvære kræver helbredelse af sind, krop, sjæl og ånd, og mennesker, der arbejder hårdt for at overvinde stofbrugsforstyrrelser, kan drage enormt fordel af den dygtige ekspertise hos uddannede fysioterapeuter, der er afhængige af evidensbaseret praksis for at opnå livstransformerende resultater .