Alkoholmisbrug vs. alkoholafhængighed

Alkoholmisbrug kan være et forvirrende emne. Hvordan ved du, om din alkoholbrug udgør misbrug? Og hvad betyder alkoholafhængighed? Kan du være alkoholiker uden at være fysisk afhængig? At forstå forskellene og overlapningerne mellem alkoholmisbrug og afhængighed kan hjælpe dig med at få indsigt i din adfærd og erkende, om behovet for behandling eksisterer.

Hvad er afhængighed af alkohol?

Alkohol er et psykoaktivt stof, hvilket betyder, at det medfører ændringer i den måde, vores hjerner opfører sig på. Dette kan let observeres med en tilstand af beruselse, hvor vores humør, opførsel og kognitive evner midlertidigt ændres. Over tid producerer kronisk eksponering for alkohol imidlertid langvarige eller endda permanente ændringer i hjernens funktion, i en proces kaldet neuroadaptation, da vores hjerner imødekommer virkningerne af alkoholeksponering. Dette er hvad der kaldes alkoholafhængighed; din hjerne er kommet til at afhænge af alkohol for at opretholde ligevægt. Hvis alkohol pludselig afbrydes på dette tidspunkt, kan du opleve ubehagelige og endda farlige observerbare og ikke-observerbare abstinenssymptomer, da din hjerne kæmper for at genvinde stabiliteten.

Hvad er alkoholmisbrug?

Alkoholmisbrug kan adskille sig fra alkoholafhængighed – det defineres som at bruge alkohol på en selvdestruktiv måde. Tegn på alkoholmisbrug inkluderer:

  • Forsømmelse af personlige, faglige eller uddannelsesmæssige forpligtelser som følge af din drik.
  • Brug af alkohol til at klare følelsesmæssig nød og skjule vanskelige følelser.
  • Brug af alkohol på fysisk farlige måder, såsom at køre under påvirkning eller blande alkohol med medicin.
  • Fortsætter med at drikke på trods af gentagne juridiske konsekvenser.
  • Fortsætter med at drikke på trods af skader på dine personlige forhold.

Ikke alle former for alkoholmisbrug inkluderer fysisk afhængighed, og nogle mener, at alkoholmisbrug adskiller sig fra alkoholafhængighed. Imidlertid er afhængighed ikke kun defineret af fysisk afhængighed; snarere er det defineret af den tvangsmæssige brug til trods for negative konsekvenser. Som sådan er alkoholmisbrug en form for afhængighed, uanset om der er alkoholafhængighed.

Ædruelighed

Mens nogle mennesker er i stand til at stoppe med at drikke alene, viser forskning, at professionel afhængighedsbehandling fører til de bedste langsigtede resultater, uanset om din alkoholbrug har resulteret i fysisk afhængighed eller ej. Et omfattende behandlingsprogram giver dig den vejledning og støtte, du har brug for, til at forstå dit forhold til alkohol, afdække og fjerne hindringer for helbredelse og foretage meningsfulde ændringer, der giver dig mulighed for at genvinde kontrollen over dit liv. Ved at udvikle indsigt i rødderne til din afhængighed og udforske flere muligheder for helbredelse kan du implementere effektive strategier for at opnå varig ædruelighed, mens du lærer at pleje dig selv og respektere dine behov. Alvorligheden af ​​din afhængighed og tilstedeværelsen af ​​eventuelle psykiske lidelser, der forekommer sammenvil bestemme, hvilket behandlingsprogram der passer til dig.

Alkoholafhængighed og medicin

Hvis du oplever alkoholafhængighed, kan pludselig seponering af alkohol have alvorlige fysiske og psykologiske konsekvenser på grund af den pludselige ændring i hjerneaktivitet. Som sådan skal din helbredelsesrejse altid begynde med afgiftning af medicinsk overvågning for at sikre, at du forbliver sikker under hele afvænningsprocessen. I dag er der en række medikamenter, der kan forhindre eller minimere abstinenssymptomer, hvilket hjælper dig med at komme igennem de tidlige stadier af bedring så behageligt som muligt.

Alkoholmisbrug og afhængighed

Vi inviterer dig til at kontakte os når som helst for at lære mere om alkoholmisbrug, afhængighed og behandling og for at finde den nødvendige hjælp til at genvinde dit følelsesmæssige og adfærdsmæssige helbred.