Kan alkohol forårsage depression?

Mange mennesker, der oplever depression, bruger alkohol som en måde at klare sig på. Dette kan være katastrofalt, da mennesker med psykiske lidelser, der selvmedicinerer med alkohol, har høj risiko for afhængighed. Men i nogle tilfælde er det alkoholmisbrug, der medfører depression og ændrer det, der antages at være det normale forhold mellem årsag og virkning. Uanset hvad, når alkoholmisbrug og depression optræder sammen, er omfattende behandling det eneste svar, helst på et behandlingsanlæg til beboelse med et behandlingsprogram med dobbelt diagnose.

Druk og depression

Mange mennesker, der oplever symptomer på depression, henvender sig til alkohol for at hjælpe dem med at klare. Beruselse kan undertrykke deres symptomer et stykke tid, men deres desperation efter at undslippe den smertefulde tomhed af depression kan i sidste ende føre til alkoholafhængighed.

Depression og alkoholmisbrug

Men forbindelsen mellem alkoholmisbrug og depression er ikke en envejsgade. I nogle tilfælde er alkoholmisbrug ikke en håndteringsmekanisme, men en faktisk årsag til depression. Uanset det specifikke ved årsag-og-effekt-forholdet, vil mennesker, der lider af depression, en alkoholmisbrugsmisbrug eller begge dele, kræve behandling fra uddannede psykiatriske fagfolk og / eller afhængighedsspecialister, hvis de skal overvinde deres forhold.

Hvordan depression fører til alkoholmisbrug

Når mennesker udvikler depressiv lidelse, oplever de et pludseligt og forstyrrende tab af energi og motivation. Deres følelser er dæmpet, og deres evne til at nyde livet er alvorligt kompromitteret.

Selvmedicinering med alkohol

En deprimeret person med ringe eller ingen historie med at drikke drikker sandsynligvis ikke selvmedicinering med alkohol. Men for dem, der allerede forbinder alkohol med gode følelser og gode tider, kan møder med depression let føre til øget drikke. Depression er en skræmmende lidelse, fordi den producerer symptomer, der er helt ukendte for dem, der aldrig har oplevet depression før, og folk henvender sig ofte til alkohol for at hjælpe dem med at klare deres frygt og angst.

Bekæmpelse af alkohol depression

På kort sigt kan brug af alkohol til bekæmpelse af depression være en effektiv strategi. Som et depressivt middel i centralnervesystemet kan alkohol forbedre humøret ved at sænke hæmning og selvbevidsthed, hvilket efterlader brugerne til at føle sig øjeblikkelig glade og afslappede.

Helbreder alkohol depression?

Men disse effekter er midlertidige og flygtige. Alkohol helbreder ikke depression, og den konstante gentagelse af dens invaliderende og forstyrrende symptomer kan gøre det vanskeligt at kontrollere alkoholbrugen. Kronisk, tung drikkeri er den direkte årsag til alkoholisme , og mennesker med depression, der forkæler denne opførsel, leger med ild.

Hvordan alkoholbrug fører til depression

Mens depression kan være en årsag til alkoholmisbrug, går førstnævnte ikke altid forud for sidstnævnte. Over tid kan kronisk alkoholmisbrug ændre hjernens funktion på måder, der tilskynder til udvikling af depression.

Neurokemisk Serotonin

Hyppigt alkoholforbrug undertrykker hjernens evne til at producere tilstrækkelige forsyninger af neurokemisk serotonin, som er involveret i reguleringen af humør, appetit, søvn, hukommelse, læring og kardiovaskulær funktion. Følelser og adfærd har tendens til at være mere flygtige, uforudsigelige og uhåndterbare, når serotonin er fraværende, og det har vist sig, at de, der har lave niveauer af serotonin, er sårbare over for depression, en tilstand der trives med følelsesmæssig ustabilitet og uro.

Serotonin

Serotonin ubalancer er forbundet med humørsvingninger , og alkoholmisbrug kan skabe grobund for depression, når de forstyrrer produktionen af denne vigtige neurotransmitter.

Alkoholmisbrug har neurologiske effekter, men det påvirker en persons liv på andre måder, der kan føre til depression. Mennesker med alkoholmisbruger kæmper for at opretholde sunde relationer, mister ofte deres job på grund af deres opførsel, undlader at opfylde deres ansvar som forældre og er sårbare over for ulykker, der kan skade dem selv eller andre betydeligt.

Er livsproblemer årsag til depression?

Disse livsproblemer er potentielle årsager til depression, hvilket er en forudsigelig følelsesmæssig reaktion på omstændigheder, der er stressende, ubehagelige, skræmmende eller nedslående. Deprimerende omstændigheder skaber lav stemning, og tilføjelse af alkohol til blandingen fremskynder kun den nedadgående spiral.

Angst og depression

Vedvarende angst er et andet uundgåeligt resultat af livsproblemer forårsaget af alkoholmisbrug, og angstlidelser er en betydelig risikofaktor for depression. Undersøgelser viser, at mere end halvdelen af dem, der er diagnosticeret med en angstlidelse, også vil lide af depression – og omvendt – og det er endnu en grund til, at depression måske følger nøje i alkoholmisbrugsproblemer.

Tegn på depression og alkoholmisbruger

Depression er en overraskende sygdom, idet de, der udvikler det, sandsynligvis ikke forstår, hvad der sker i de tidlige stadier. Depression er ikke dyb sorg eller ulykke, som mange tror, men opleves i stedet som en dyb tomhed, der påvirker en persons vågne øjeblik. Når depression rammer, kan det virke som om et bundløst tomrum er åbnet for at sluge alle stærke følelser og evne til nydelse, hvilket gør selve den bevidste bevidsthed til en form for elendighed.

Sløret virkelighedsopfattelse

Depression opleves normalt som et foruroligende brud med virkelighedsopfattelsen, der kun forværres over tid, hvis der ikke træffes nogen handling. De tidlige symptomer på depression inkluderer:

 • Kronisk træthed og lav energi
 • Tab af interesse for hobbyer eller andre tidligere fornøjelige aktiviteter
 • Følelser af målløshed eller håbløshed
 • Frikobling eller uinteresse i familielivet, venskaber eller andre sociale interaktioner
 • Et tab af motivation til at udføre selv enkle opgaver
 • Et ønske om at trække sig tilbage i søvn; går i seng og vågner på usædvanlige timer
 • Manglende evne til at fungere effektivt på jobbet eller i skolen
 • Spontane forsøg på at foretage dramatiske og tilsyneladende irrationelle livsændringer
 • Et tilbagetog til tvangsmæssig, men utilfredsstillende adfærd (dvs. se fjernsyn hele dagen eller blive på Internettet hele natten)

Desværre for mange er stofmisbrug en anden indikator for depression. Narkotika og alkohol kan begge tilbyde en midlertidig pusterum fra de værste symptomer på depression, og deres misbrug kan blive en anden form for kompulsiv reaktion på en foruroligende og nedslående tilstand.

Personlighedsmisbrug

Personlighedsmisbrug som følge af alkohol udvikler sig aldrig i et vakuum, uanset om de opstår efter eller før depressionen begynder. Mennesker, der har oplevet livstraumer eller har uløste personlige problemer eller kommer fra familiebaggrund plaget af alkoholmisbrug, står alle over for en større risiko for stofbrugsmisbrugr, ligesom dem, der lider af andre psykiske lidelser end depression.

De tegn på en udvikling af alkoholforbrug lidelse kan nævnes:

 • Voksende tolerance for alkohol (behovet for at forbruge mere for at opnå de samme berusende virkninger)
 • Cravings og abstinenssymptomer (angst, rysten, rastløshed, paranoia, vrangforestillinger osv.), Hvis alkohol ikke indtages i flere timer
 • Hyppige episoder af ikke-planlagt overdreven drikke
 • En manglende evne til at styre personlige anliggender, direkte relateret til virkningerne af at drikke
 • Drikke, der skifter fra en lejlighedsvis adfærd til en daglig optagelse
 • Drikke, der bliver både en belønning for succes og en måde at klare skuffelse på
 • Familie og venner bemærker ændringer i forbindelse med drikke, som får dem til at udtrykke betænkeligheder

Der er ingen garanti for, at mennesker, der er deprimerede, vil øge deres alkoholforbrug som reaktion på deres følelsesmæssige uro, især hvis de får hjælp til deres depression på et tidligt tidspunkt.

Moderat alkoholindtag

Ligeledes er let til moderat drikke ikke en risikofaktor for depression, og dem, der drikker ansvarligt, er ikke i større fare for at udvikle denne lidelse end nogen anden. Kun hvis drikke kommer ud af kontrol, er der en forhøjet risiko, og depression er kun et af de væsentlige helbredsproblemer, som mennesker med alkoholmisbruger muligvis skal have, hvis de ikke kan få kontrol over deres adfærd.

Værdien af et dobbeltdiagnostisk behandlingsprogram

Depression reagerer godt på behandling, og behandlingsfaciliteter har lang erfaring med at håndtere denne tilstand. Det største problem er, at folk, der oplever depressionssymptomer, ofte ikke forstår arten af deres sygdom og ikke beder om hjælp hurtigt som et resultat.

Alkoholbehandling

misbrugr i forbindelse med alkohol er også meget modtagelige for behandling. De udfordringer, de præsenterer, er dog noget anderledes end depressionens. Mens folk, der oplever symptomerne på depression, ved, at der er noget galt, forbliver folk, der udvikler problemer med stofmisbrug, ofte nægtet og nægter at acceptere, at de har mistet kontrollen med deres drikke eller stofbrug. Forsøg på at konfrontere dem om deres stofmisbrug bliver ofte mødt med forsvar eller fjendtlighed, måske fordi afhængighed stadig betragtes som noget skammeligt og som et tegn på svaghed af mange mennesker.

Alkohols påvirkning af hjernen

Faktisk er alkoholmisbruger og depression begge hjernesygdomme, der kræver anerkendelse og behandling. Det er heller ikke tegn på dårlig karakter eller personlig fiasko, og når personer med alkoholmisbruger kan komme forbi deres benægtelse, har de stort håb om bedring. Hvad angår dem med depression, kan de også blive bedre, når de først lærer mere om årsagen til deres symptomer og tager skridt til at overvinde dem.

Alkohol og depression

Når alkoholmisbrug og depression forekommer samtidigt, skal hver lidelse behandles aggressivt og proaktivt og med lige prioritet. De fleste behandlingscentre for alkohol og mental sundhed tilbyder nu behandlinger med dobbelt diagnose, der er specielt designet til at imødekomme behovene hos mennesker med samtidig forekommende stofbrug og psykiske lidelser, og mænd og kvinder, der er diagnosticeret med en alkoholmisbrug og større depressiv lidelse, udgør en betydelig del af klienterne i disse programmer.

misbruger i depression og alkoholudvikling udvikler sig ofte sammen, og behandling, der adresserer dem sammen, giver det bedste håb for langvarig og varig bedring. Uanset hvilken tilstand der kom først, bør ingen af dem overses.