Sukkersyge og alkohol har en sammenhæng og ses hos en del afhængige af alkohol.

Alkoholisme og diabetes

Alkoholisme og diabetes er begge farlige sygdomme, der kan være endnu farligere, hvis de opstår sammen. Hvad har du brug for at vide om at drikke, hvis du har enten type 1 eller type 2-diabetes? Hvis du endnu ikke er blevet diagnosticeret med type 2-diabetes, øger alkoholisme din risiko for at udvikle den?

Alkoholisme er en lidelse, der er karakteriseret ved tvang til at fortsætte med at drikke alkohol på trods af negative konsekvenser.

Diabetes er en tilstand, hvor din krop ikke kan fremstille nok insulin eller ikke kan bruge det insulin, den fremstiller, så godt som det burde. Dette resulterer i for meget sukker i blodet.

At have både alkoholisme og diabetes på samme tid kan være meget farligt.

Type 1 versus type 2 diabetes

Type 1-diabetes blev tidligere kaldt juvenil diabetes, men det forekommer ikke kun hos børn. Hvis du har type 1-diabetes, producerer din krop ikke insulin. Kun en lille procentdel af de mennesker, der har diabetes, har type 1-diabetes.

Langt størstedelen af diabetikere har type 2-diabetes . Med denne type diabetes bruger din krop ikke insulin korrekt, hvilket kaldes insulinresistens. I et stykke tid laver din bugspytkirtel ekstra insulin, men til sidst er det ikke længere i stand til at gøre det.

Hvad diabetikere har brug for at vide om at drikke

Når du ved, at du har diabetes, ved du også, at der er nogle ting, du skal være opmærksom på, herunder hvad der kan få din blodglukose til at stige eller falde. At drikke selv små mængder alkohol kan have en indvirkning på dine blodsukkermålinger . Alkoholikere er næsten altid ude af stand til at kontrollere, hvor meget de drikker eller være opmærksomme på, hvordan drikke kan påvirke deres blodsukker eller langvarige helbred.

At drikke moderate mængder alkohol kan få blodsukkeret til at stige, dels fordi der er kulhydrater i alkohol, dels fordi du kan spise for meget under påvirkning af alkohol. Drikker stærkt kan faktisk få blodsukkeret til at falde, muligvis endda til farlige niveauer. Dette er især farligt, hvis du har type 1-diabetes. Et andet potentielt problem er, at alkohol kan forstyrre den medicin, du kan være på for din diabetes, såsom insulin eller oral diabetesmedicin.

I alvorlig alkoholisme kan virkningen på diabetes være endnu værre. Når alkoholisme fortsætter med at udvikle sig, kan en person blive tvunget til at drikke og ikke spise , nogle gange i flere dage i træk. Dette kan gøre det meget vanskeligt at opretholde et sundt blodsukkerniveau, hvilket gør samtidig forekommende alkoholisme og diabetes ekstremt farlig.

Alkoholisme og diabetes: Kan alkoholisme øge din risiko for at udvikle type 2-diabetes?

Fedme og mangel på fysisk aktivitet er blandt de mest almindelige årsager til udvikling af type 2-diabetes. De, der drikker stærkt, bruger ofte et stort antal kalorier, mens de forbliver stillesiddende, hvilket øger risikoen for fedme og i sidste ende også diabetes.

Drikker stærkt øger også risikoen for pancreatitis, nedsat leverfunktion og forstyrrelse af glukosemetabolismen. Dette er alle faktorer, der påvirker blodsukkerniveauet, hvilket er en stærk indikation af, at tungt alkoholforbrug øger din risiko for at udvikle type 2-diabetes.

Komplikationer af diabetes

Når diabetes er ude af kontrol, kan det føre til meget alvorlige komplikationer. Risikoen for komplikationer øges, jo mere dit blodsukker er ukontrolleret. Komplikationer af diabetes kan omfatte:

  • Nerveskader
  • Hjerte sygdom
  • Slag
  • Nyreskader
  • Fodkomplikationer
  • Øjenskader

Få hjælp til alkoholisme

Hvis din drik er ude af kontrol, er der en god chance for, at du ikke er i stand til at træffe de daglige valg, der er nødvendige for at kontrollere din diabetes. Med behandling af din alkoholisme sammen med sunde livsstilsændringer har du en større chance for at undgå de alvorlige komplikationer ved diabetes.

Behandling for alkoholisme kan udføres på en ambulant eller en ambulant basis afhængigt af, hvor langt alkoholisme er kommet. Fordi abstinenssymptomer fra alkohol kan være ekstremt alvorlige og endda livstruende, er det en god ide at gennemgå afgiftning i et behandlingsanlæg, hvor lægeligt tilsyn er tilgængeligt døgnet rundt.

Når du går til et behandlingsanlæg, er du i stand til at få vejledning af medicinske fagfolk til din diabetes samt hjælpe med at reducere sværhedsgraden af dine abstinenssymptomer. I dette sikre miljø kan du begynde din afvænningsrejse.

At afslutte et behandlingsprogram betyder ikke, at du er helbredt for alkoholisme. Du bliver nødt til at opbygge et supportnetværk og fortsat være opmærksom på, at der er mange ting, der kan udløse et tilbagefald.

At lære at håndtere de daglige udfordringer i livet uden at være afhængig af alkohol er et vigtigt skridt at tage, når du har både alkoholisme og diabetes. Hvis du har begge tilstande, er det meget vigtigt at få behandling for alkoholisme, så det ikke forhindrer dig i at tage sig af din diabetes.