Hvor lang tid tager det at afgifte fra alkohol?

Hvor lang tid det tager at gå gennem alkoholudtag afhænger af hver enkelt og faktorer som varighed, hyppighed og tyngde ved at drikke. For de fleste starter afrusning cirka syv timer efter den sidste drink og varer i et par dage. For dem med alvorlig afvænning eller delirium tremens kan processen vare en uge eller mere, og for et par uheldige mennesker kan langvarig afvænning vare i et år. Alkoholudtag kan være meget farligt og bør aldrig forsøges uden tilsyn.

Alkoholudtagelsessyndrom

Ethvert misbrugsmateriale har potentialet til at forårsage symptomer på afvænning under afgiftning, men de forårsaget af alkohol er ofte mere alvorlige og alvorlige. Samlingen af disse symptomer er kendt som alkoholabstinenssyndrom eller AWS. De nøjagtige symptomer, sværhedsgraden og varigheden af AWS varierer fra person til person.

Jo længere en person har drukket, og jo mere tungt og ofte, jo mere alvorlig og varig AWS er sandsynligvis.

Hvor dårlig er afvænning af alkohol?

Alkoholafgiftningssymptomer afhænger af, hvor længe en person har været afhængig af alkohol, og hvor meget han eller hun drak generelt og for nylig. Symptomerne på afvænning begynder typisk syv til otte timer efter en persons sidste drink. Symptomer kan omfatte:

 • Irritation og angst
 • Træthed
 • Depression
 • Humørsvingninger
 • Jumpiness.
 • Vanskeligheder med at tænke eller koncentrere sig
 • Mareridt
 • Søvnløshed
 • Klam, svedig hud
 • Hovedpine
 • Kvalme og opkast
 • Nedsat appetit
 • Hurtig hjerterytme
 • Rystelser og rysten

Meget tunge, langvarige drikkere er modtagelige for mere alvorlige symptomer og en tilstand kendt som delirium tremens. Disse inkluderer feber, hallucinationer, agitation, ekstrem forvirring og anfald.

Generel tidslinje for alkoholafgiftning

En person, der gennemgår alkoholudtag, begynder at opleve symptomerne syv til otte timer efter en sidste drink. For de fleste begynder symptomerne at aftage efter 48 timer, men alle er forskellige, og nogle mennesker vil fortsat opleve ubehagelige bivirkninger i flere dage. Det værste er dog ofte forbi efter de første to dage. Tungere drikkere bør forudse muligheden for alvorlige symptomer, som krampeanfald og delirium tremens, til at begynde omkring 24 til 48 timer.

Tidslinje for alkoholafrusning for alvorlig afvænning

For personer, der har drukket stærkt i lang tid, medfører afrusning alvorlige, endda farlige symptomer, der kan vare i et par dage:

 • 6 til 12 timer efter sidste drink – Mindre symptomer begynder normalt omkring syv til otte timer efter den sidste drink og kan omfatte hovedpine, søvnløshed, angst og tab af appetit.
 • 12 til 24 timer – På dette tidspunkt kan en person begynde at opleve hallucinationer. Disse kan være visuelle, auditive eller endda taktile.
 • 24 til 48 timer – Nogle mennesker kan opleve anfald omkring 48 timer efter afrusning begynder.
 • 48 til 72 timer – De, der oplever delirium tremens, vil begynde at have vrangforestillinger, løbende hallucinationer, desorientering og forvirring, feber og andre symptomer.

Symptomerne på delirium tremens forsvinder typisk efter ca. syv dage, selvom det er muligt at fortsætte med at opleve dem i et par dage længere.

Langvarig afvænning af alkohol

Langvarigt abstinenssyndrom eller PWS er en tilstand, der kan forekomme efter akut abstinens fra alkohol, og som kan vare i op til et år. Nogle mennesker, der har PWS, oplever udvidede abstinenssymptomer som angst, søvnløshed, rysten og øget hjerterytme, blodtryk og åndedræt. Andre har symptomer, der er modsatte af det, de oplevede ved afvænning: nedsat energi og stofskifte, træthed og mental træthed. PWS er ubehageligt, men kan også øge risikoen for tilbagefald, så løbende afhængighedsbehandling er vigtig.

Alkoholafgiftning bør altid være under opsyn

afvænning af alkohol er mere end bare ubehageligt; det har potentialet til at være alvorligt, farligt og endda dødeligt. Af denne grund bør ingen forsøge at afgifte fra alkohol alene eller uden lægeligt tilsyn. Mulige komplikationer ved alvorlig afvænning af alkohol kan omfatte respirationsdepression og anholdelse, pneumonitis, hjerterytmeforstyrrelser og selvfølgelig anfald. Mellem fem og 15 procent af mennesker med delirium tremens dør .

Tilsyn i medicinsk sammenhæng kan ikke reducere varigheden af afvænningen, men det kan minimere bivirkningerne og reducere risikoen for større komplikationer og forhindre dødsfald. afrusning er det første skridt mod bedring, så hvis du kæmper for at stoppe med at drikke eller er bange for afvænningen, der følger, skal du finde en god facilitet, der er specialiseret i assisteret afrusning. Professionelle kan hjælpe dig gennem processen og sikre dig, at du får den nødvendige løbende behandling.