Alkoholafvænning og misbrugsbehandlliing

Mange mennesker i danmark kæmper med alkoholafhængighed eller en alkoholafhængighed eller alkoholmisbrug, hvilket gør alkohol til det mest misbrugte stof i her i landet. Alkoholisme eller alkoholafhængighed er faktisk mere udbredt end stofmisbrug.

Succesrater i alkoholbehandling

Mennesker, der vælger professionel behandling for at få hjælp til stop af alkoholindtagelse, har højere succesrate for ædruelighed, hvor mindst 40% forbliver ædru i mindst 12 måneder efter en misbrugsbehandling – især hvis de følger skræddersyede behandlingsplaner og bliver involveret i ædru supportgrupper efter behandling – sammenlignet til 23% for dem, der forsøger at blive ædru alene.

Hvorfor er helbredelse af alkoholisme så udfordrende?

Procentdelen af ​​inddrivelse for alkoholikere er generelt lav, og tilbagefald af alkoholisme er høj.

Op til 90% af alkoholikere have mindst et tilbagefald i løbet af de første fire år, efter at de bliver ædru. Imidlertid er den måde, hvorpå en inddrivende alkoholiker håndterer et tilbagefald, nøglen til deres langsigtede ædruelighed.

Nylige undersøgelser viser, at afslutning af et alkoholbehandlings- og afvænningsprogram øger dine chancer for ikke kun at undgå et tilbagefald, men også minimere de negative virkninger af et tilbagefald.

Hvorfor er tilbagefald af alkoholisme så almindeligt?

Hvad gør det så udfordrende at bevare dit helbred, når du er færdig med afvænning og vender tilbage til din daglige rutine? Alkoholisme er en kronisk, tilbagevendende sygdom, og trang til en drink er et almindeligt symptom på at komme sig alkoholikere. At modstå disse trang er udfordrende i en verden fyldt med miljømæssige udløsere for at drikke – annoncer for alkohol er overalt, og mange miljøer kan udløse et ønske om alkohol, herunder restauranter, fester og sociale sammenkomster med familie, venner og kolleger. Udløsere kan også forekomme, når en person i bedring oplever stress eller følelsesmæssig omvæltning – mange mennesker prøver at bruge alkohol som en håndteringsmekanisme til at dæmpe ubehagelige følelser eller hjælpe dem gennem svære tider.

Succesgraden ved misbrugsbehandling

Succesgraden for behandling er højere, når de er designet til at hjælpe folk med at forstå, hvordan afhængighedsprocessen fungerer og give dem sunde håndteringsværktøjer, der hjælper dem med at håndtere vanskelige følelser eller situationer og håndtere udløsere, når de opstår under bedring. De Statistikken for at inddrive alkoholikere udvise større succes for dem, der gennemfører en professionel behandling program og ophold forpligtet sig til en ædru efterbehandling plan efterbehandling, især når planen omfatter at gøre sunde livsstilsændringer, der minimerer udløser og understreger betydningen af at bo engageret og tilsluttet et netværk af ædru venner som strategier til helbredelse.

Opnåelse af vellykket langsigtet ædruelighed

Når du først går ind i afvænning, kan det virke umuligt at være ædru i 10 dage, langt mindre 10 år. Alligevel viste en langsigtet undersøgelse, at alkoholikere, der er i stand til at forblive ædru i et til tre år, har større chance for at nå det 10-årige ædruelighed. Aktiv deltagelse i et ædru supportfællesskab og hurtigt komme tilbage på sporet efter et tilbagefald kan hjælpe med at opretholde langsigtet opsving. Studiedeltagere, der forblev ædru i 10 år, rapporterede, at de havde en stærkere følelse af formål og større tilfredshed med deres liv end deltagere, der var gået tilbage til at drikke.

Kvalitetssikring af alkoholafvænning

Et integreret alkoholafvænningsprogram giver dig adgang til helbredelsesværktøjer, der ikke er tilgængelige for alkoholikere, der ædru uden behandling. Gennem afvænning , rådgivning, gruppeterapi, medicinterapi og helbredelsesundervisning lærer du at håndtere den kroniske alkoholisme. De ressourcer, du får i afvænning, inkluderer:

  • En forståelse af alkoholismens karakter og afhængighedens rødder
  • Mestringsevner for at undgå et slip eller for at reducere virkningen af ​​et tilbagefald
  • En stærkere følelse af formål og selvværd
  • Stærkere forhold til familie, venner og arbejdsgivere
  • En dybere viden om, hvordan alkoholisme påvirker din fysiske og følelsesmæssige sundhed
  • En bevidsthed om, hvordan man forbliver ædru, forbedrer dit livspotentiale

Fra det tidspunkt, hvor du går ind i medicinsk associeret afgiftning til den dag, du er færdig med afvænning, skal du føle dig beroliget med, at et lægebehandlingsteam overvåger dig for din sikkerhed og komfort, og afhængighedsbehandlingsholdet støtter dig og din helbredelsesproces fuldt ud.

Døgnbehandling og alkoholafvænning

Døgnbehandling med 30-dages eller 90-dages behandlingsprogrammer har de højeste succesrater for alkoholbehandling, men det program, du vælger, skal tilbyde et komplet udvalg af tjenester, herunder individuel terapi, peer-supportgrupper, farmakoterapi, behandling af enhver underliggende eller samtidig forekommende mental sundhedsmæssige forhold og holistiske terapier. Jo flere værktøjer du har til rådighed, jo mere sandsynligt er du at være involveret i din helbredelsesproces og motiveret til at beskytte din hårdt vundne ædruelighed .

Hvilke faktorer bidrager til min succes?

Det tager flere faktorer at understøtte og vedligeholde de personlige og livsstilsændringer, du lærer at foretage i genoptræning. Disse faktorer kan hjælpe med at sikre din langsigtede succes:

  • Et stærkt supportsystem . Dit supportnetværk bør ikke kun omfatte rådgivere eller terapeuter, men også ædru venner, partnere og familiemedlemmer. Dit opsving kan også omfatte en åndelig komponent, der kan give trøst, styrke og støtte.
  • Deltagelse i selvhjælpsgrupper . Uanset om du vælger et åndeligt baseret 12-trins program som Anonyme Alkoholikere (AA) eller en sekulær gruppe, vil de færdigheder og styrke, du får ved aktiv deltagelse i regelmæssige møder, hjælpe dig med at vokse og udvikle dig i opsving.
  • Medicin terapi . Anti-alkoholisme medicin som naltrexon kan hjælpe dig med at bekæmpe trangen til alkohol. En undersøgelse offentliggjort i Archives of General Psychology viste, at alkoholikere, der tog det narkotikamisbrugende middel naltrexon, var næsten dobbelt så tilbøjelige til at forblive ædru som dem, der ikke tog medicin.
  • Personlig motivation . Dit engagement i dit eget opsving er en af ​​de vigtigste faktorer i din løbende succes. Under genoptræning vil du lære at bruge sundere strategier til at håndtere problemer og vanskelige følelser, og du vil øve på at bruge disse værktøjer som et alternativ til at nå en drink. Denne overgang tager tid og kan være udfordrende, så din afhængighedsterapeut og plejeteam vil arbejde for at holde dig motiveret, når du bliver vant til at bruge nye håndteringsmekanismer.

Ædruelighed er en succes

Statistik kan lære dig meget om de faktorer, der påvirker alkoholbehandlingens succesrater, men når det kommer til din egen ædruelighed, er din deltagelse og motivation det, der virkelig gør forskellen. 

Hvis du er klar til at overvinde din afhængighed af alkohol og genvinde dit liv, skal du kontakte osi dag for at lære, hvilket program der passer til dine behov, hjælpe dig med at opnå nøgternes succes og sætte dig på vejen til langvarig bedring.