Alkoholforgiftning og abstinenssymptomer

Alkoholforgiftning er en overdosis alkohol, der opstår, når en person drikker så meget, at kroppen ikke kan behandle det hurtigt nok. Resultatet er, at alkoholen i blodet stiger til farlige niveauer, hvilket får vejrtrækning, kropstemperatur og puls til at blive langsommere. Uden akut pleje kan en person, der lider af alkoholforgiftning, dø. Tegn inkluderer opkastning, forvirring, nedsat vejrtrækning og puls, manglende reaktion og bevidsthedstab. Nødbehandling kan redde livet for en person med alkoholforgiftning, men kun hvis den påbegyndes i tide.

Bivirkninger ved alkoholforgiftning

Alkoholforgiftning er en meget alvorlig sygdom, der skyldes overdreven drikke. Der er ingen specifikke definitioner for mængden af ​​alkohol, den hastighed, den indtages med, eller koncentrationen af ​​alkohol i blodet, der kan afgøre, om en person lider af alkoholforgiftning. Hver person og situation er forskellig, og det er derfor, det er vigtigt at kende forgiftningens tegn og at reagere på dem.

Alkoholforgiftning varighed

At drikke nok alkohol til at udløse denne tilstand kan være dødelig. Det får kroppens grundlæggende funktioner til at bremse og i sidste ende stoppe. Mens kun tiden kan give kroppen mulighed for at behandle alkoholen og komme sig efter overdoseringen, kan nogen, der lider af alkoholforgiftning, drage fordel af akut lægehjælp med livsstøtte og andre foranstaltninger. Det er vigtigt, at enhver, der mistænker nogen, har denne tilstand ikke tøver med at tilkalde nødhjælp. Det kan redde et liv.

Hvad er forgiftning af alkohol?

Alkoholforgiftning er en overdosis af alkohol. Ligesom en person kan tage for meget af et stof og overdosis, er det også muligt at drikke for meget. Alkohol er et toksin i kroppen, og alkoholforgiftning skyldes drikke for meget, for hurtigt. Det kan behandles, hvis behandlingen begynder tidligt nok, men alkoholforgiftning er også ofte dødelig.

Alkoholforgiftning opkast

Mængden af ​​drikke, der fører til alkoholforgiftning, varierer, men hvad der sker, når en person drikker for meget, er den samme, uanset hvor meget der blev forbrugt. En giftig mængde alkohol får de dele af hjernen, der er ansvarlige for grundlæggende livsstøtte, til at lukke. Dette resulterer i nedsat vejrtrækning, puls, blodtryk og kropstemperatur. Hvis de ikke vendes, vil disse funktioner sænkes til et stop og føre til døden.

Årsager til alkoholforgiftning

Der er andre måder, hvorpå alkoholforgiftning kan være dødelig. Overdreven alkohol hæmmer gag-refleksen, så en person, der har drukket for meget, risikerer opkastning og kvælning. At drikke for meget kan også forårsage alvorlig dehydrering, som kan udløse anfald og hjerneskade og være dødelig.

Fakta om alkoholforgiftning

 • En del mennesker dør af alkoholforgiftning.
 • De fleste dødsfald forårsaget af alkoholforgiftning forekommer hos mennesker mellem 35 og 64 år.
 • Mere end 75 procent af de mennesker, der dør af alkoholforgiftning, er mænd.
 • Cirka 30 procent af tilfældene med dødsfald som følge af alkoholforgiftning var mennesker, der var alkoholikere.
 • Otteogtres procent af de mennesker, der dør af alkoholforgiftning, er ikke-spanske og hvide.
 • Cirka halvdelen af ​​mennesker, hvis alkohol i blodet (BAC) når op til 0,40, vil i sidste ende dø af alkoholforgiftning.

Hvordan alkohol behandles i kroppen

Ethanol er det kemiske stof, der er fælles for alle typer alkohol. Det er det, der får en person til at blive beruset, og det skal behandles og metaboliseres af kroppen. Når nogen spiser mere, end kroppen kan behandle, er resultatet beruselse. I ekstreme tilfælde, når kroppen ikke kan følge med i forbruget, kan alkoholforgiftning resultere.

Ethanol er gift

Ethanol er faktisk et toksin i kroppen, og det nedbrydes stort set og behandles i leveren. Maven og tarmene, bugspytkirtlen og hjernen spiller også små roller i denne proces. I leveren omdanner enzymer ethanol til et andet stof kaldet acetaldehyd. Dette opdeles derefter yderligere i vand og kuldioxid, små stoffer, der kan fjernes fra kroppen.

Alkohol er ethanol

Hvor meget og hvor hurtigt kroppen kan behandle ethanol afhænger af en række faktorer. Kvinder behandler det generelt langsommere, fordi de har færre af de nødvendige enzymer. De har også mere kropsfedt end mænd, og fedt absorberer ikke alkohol fra blodbanen. Andre faktorer, der påvirker metabolismen af ​​ethanol, inkluderer genetik, kropsmasse, mængde mad, der er spist før drikke, og generel sundhed. De mennesker, der kan behandle det hurtigere og mere effektivt, risikerer mindre at have alkoholforgiftning, når de drikker den samme mængde alkohol.

Alkohol er giftigt

Mængden af ​​alkohol, der udløser livstruende alkoholforgiftning, varierer efter individ og situation. Forgiftning er relateret til, hvor hurtigt kroppen kan følge med i behandlingen af ​​alkohol, så de faktorer, der hjælper med at behandle alkohol mere effektivt og hurtigt reducerer risikoen: at være mand, have en større kropsmasse, have spist og have et godt helbred. Dette er ikke faktorer, der forhindrer alkoholforgiftning, men det kan betyde, at en person skal drikke mere end en anden for at nå den tilstand.

Promille

Beruselse kan måles ved blodalkoholkoncentration eller BAC. Det måler, hvor meget alkohol der er i blodbanen. Jo højere antal, jo større er alkoholen i blodet, og jo mere sandsynligt er det, at nogen lider af alkoholforgiftning. Der er ikke noget fast BAC-nummer, der definerer alkoholforgiftning, men alt over 0,31 er livstruende.

Druk og alkoholforgiftning

Druk er en stor risikofaktor for alkoholforgiftning og en risikabel adfærd, der hurtigt kan komme ud af kontrol og blive farlig. Det defineres som at drikke nok i en periode til at hæve BAC til 0,08, den lovlige grænse for at kunne køre. Mængden af ​​alkohol, det tager at komme til dette punkt, varierer på grund af flere faktorer. Imidlertid betragtes generelt drikkeri som fem eller flere drinks på to timer for mænd eller fire eller flere drinks på to timer for kvinder.

Abstinenser

Mange mennesker udviser dette mønster for at drikke uden at udvikle alkoholforgiftning, men overdreven drikke er meget risikabelt. Det kan føre til dødelig alkoholforgiftning, og det er muligt at drikke en dødelig mængde, før du mister bevidstheden. Ud over risikoen for alkoholforgiftning er drikkepenge farligt, fordi det kan føre til ulykker, organskader, være voldsofre, uønskede graviditeter og andre former for skade.

Tegn på alkoholforgiftning

Alkoholforgiftning er meget alvorlig og kan være dødelig, så det er vigtigt at være opmærksom på symptomerne. Disse symptomer hos alle, der har drukket stærkt, bør tages alvorligt. Ring til akut lægehjælp, hvis disse tegn er til stede:

 • Forvirring
 • Langsom vejrtrækning
 • Uregelmæssig vejrtrækning
 • Hypotermi eller lav kropstemperatur
 • Bleg eller blåfarvet hud
 • Opkast
 • Tab af bevidsthed
 • Manglende reaktion
 • Krampeanfald


Behandling af alkoholforgiftning

Hurtig medicinsk behandling af alkoholforgiftning er afgørende for at redde nogens liv. Nødpleje for en person, der lider af alkoholforgiftning, fokuserer på at sikre, at de trækker vejret, og at hjertet stadig pumper. Dette indebærer normalt omhyggelig overvågning og om nødvendigt griber ind i livsstøttende foranstaltninger for at holde åndedræt og blodcirkulation i gang. Det er også vigtigt at holde luftvejene fri.

Patienter med alkoholforgiftning

En patient med alkoholforgiftning kan få intravenøse væsker, fordi alkohol dehydrerer kroppen, og det kan blive alvorligt og farligt. I nogle tilfælde kan en person drage fordel af medicin, glukose, vitaminer eller iltbehandling. Pumpning af maven er næsten aldrig nødvendig, medmindre det er klart, at personen for nylig indtog en stor mængde alkohol, der stadig kan være i maven.

Eftervirkninger ved alkoholforgiftning

Det er vigtigt at forstå, at der ikke er noget hjemmemedicin til behandling af alkoholforgiftning. Tiden er den eneste faktor, der kan tillade kroppen at fortsætte med at behandle ethanolen og fjerne den fra kroppen. Mens det sker, kan det være nødvendigt med livsstøtte, og det kan kun ydes af læger.

Alkoholisme og alkoholmisbrug

Alkoholforgiftning kan være en engangshændelse, men det kan også være et tegn på, at nogen kæmper med en alkoholisme. Hvis du eller nogen, du holder af, har svært ved at moderere drikke og er involveret i risikofyldt opførsel som overdreven drikke, kan professionel afhængighedsbehandling hjælpe. Terapi, medicin, livsstilsændringer, støtte og andre tiltag ledet af afhængighedsspecialister kan hjælpe enkeltpersoner med at lære at stoppe eller moderat drikke og undgå farlig opførsel.