Symptomer på afvænning af alkohol

Alkohol er en meget alvorlig og potentielt livstruende tilstand, der opstår, når tunge drikkere stopper eller bremser alkoholindtagelsen. Det forårsager symptomer, der kan omfatte søvnløshed, rysten, kvalme, opkastning, hurtig puls, svedtendens, irritabilitet, humørsvingninger, depression og hovedpine. I alvorlige tilfælde kan det medføre anfald og hallucinationer. En sjælden, men meget alvorlig type afvænning fra alkohol kaldet delirium tremens forårsager delirium, forvirring, frygt, agitation, hallucinationer og dyb søvn. afvænning af alkohol kan være dødelig og bør behandles som en medicinsk nødsituation.

 • afvænning af alkohol skyldes, at bremse eller stoppe med at drikke efter at have været en stærk drikker i nogen periode.
 • afvænningen signalerer, at hjernen og kroppen er blevet afhængige af alkohol.

De resulterende symptomer er ubehagelige, kan være livstruende og kan let forårsage tilbagefald i drikke.

De kan omfatte søvnbesvær, rysten, svedtendens, kvalme, angst, ophidselse og i alvorlige tilfælde kramper og hallucinationer.

Disse symptomer er unikke for afvænning fra stoffer, idet de kan være dødelige, hvis de er alvorlige og hvis de ikke er medicinsk behandlet. Det er aldrig sikkert at forsøge at gennemgå alkoholudtag alene, og den bedste mulighed er at være lægeligt overvåget.

Medicinsk behandling kan redde en persons liv og gøre afvænningsprocessen mere behagelig. Enhver, der viser tegn på afvænning fra alkohol, skal behandles straks.

Hvad er afvænning af alkohol?

Afvænning af alkohol er både en medicinsk og en psykologisk tilstand forårsaget af ophør med at drikke. Det forekommer hos mennesker, der drikker ofte, og som opfylder kriterierne for en alkoholforbrugsforstyrrelse. Tømmermænd, som en person oplever efter at have drukket for meget, er ikke det samme som afvænning. afvænning sker kun, når en person har drukket for stærkt i lang tid og har udviklet en afhængighed af den. afvænning af alkohol er meget alvorlig og kan være skadelig eller endda dødelig. Det skal behandles medicinsk.

Karakteristiske symptomer på afvænning af alkohol

Der er mange mulige symptomer, der kan udløses ved at afholde sig fra alkohol hos en person, der har en alkoholforstyrrelse. De oplevede symptomer og deres sværhedsgrad afhænger af hvor længe og hvor tungt en person har drukket, hvor alvorlig lidelsen er og individuelle faktorer som mental og fysisk sundhed. De mest karakteristiske symptomer på afvænning af alkohol inkluderer:

 • Søvnløshed
 • Rystelser eller rystelser
 • Sved og racing puls
 • Kvalme med eller uden opkast
 • Agitation, rastløshed
 • Angst
 • Krampeanfald


Hallucinationer

Hallucinationer og krampeanfald er sjældne symptomer, men også mulige og meget farlige. De skal behandles som en medicinsk nødsituation.

Andre symptomer på afvænning af alkohol

De karakteristiske symptomer på afvænning fra alkohol bruges til at diagnosticere tilstanden, men der er også en række andre symptomer, som en person kan opleve, herunder:

 • Depression
 • Træthed
 • Mareridt
 • Humørsvingninger
 • Problemer med at tænke, forvirring
 • Appetittab
 • Forstørrede pupiller
 • Hovedpine
 • Nervøsitet
 • Irritabilitet


Diagnosticering af symptomer på afvænning af alkohol

I de fleste tilfælde er det indlysende, når en person kæmper med afvænning af alkohol. Det er generelt en selvdiagnostiserbar tilstand, men DSM-5, den vejledning, der anvendes af psykiatriske fagfolk til at diagnosticere tilstande, indeholder visse kriterier, der skal være opfyldt for at stille en diagnose af alkoholudtag:

 • To eller flere af de karakteristiske symptomer på afvænning af alkohol
 • Symptomer, der opstår mellem flere timer og et par dage med at stoppe med at drikke
 • Betydelig svækkelse af normale aktiviteter eller betydelig nød forårsaget af symptomerne
 • Symptomer, der ikke kan findes at være forårsaget af andet end ophør med at drikke, såsom et andet stof eller en anden medicinsk tilstand


Delirium Tremens

En alvorlig form for afvænning af alkohol kaldes delirium tremens. Det forekommer hos mennesker med de mest alvorlige former for alkoholmisbrug og dem, der drikker meget tungt, ofte og i lang tid. Det er også mere almindeligt hos mennesker, der tidligere har oplevet afvænning af alkohol. Delirium tremens kan udløses ved at stoppe med at drikke, men også ved en hovedskade eller infektion hos stærke drikkere.

En stærk drikker eller en person med en alvorlig alkoholforstyrrelsesforstyrrelse betyder i denne sammenhæng en person, der har drukket svarende til syv til otte pints øl, fire til fem pints vin eller en pint hård spirit hver dag i flere måneder eller nogen der har kæmpet med alkoholforstyrrelse i 10 år eller mere. Symptomer på delirium tremens inkluderer:

 • Delirium eller dyb forvirring
 • Rystelser i hele kroppen
 • Mental forringelse
 • Sov dybt i en dag eller mere
 • Agitation og irritabilitet
 • Hallucinationer
 • Irrationel frygt
 • Humørsvingninger
 • Pludselige udbrud af energi
 • Følsomhed over for lys, berøring eller lyd
 • Træthed eller dumhed

Beslag kan også forekomme med delirium tremens. De er mest almindelige i løbet af de 12 til 48 timer efter en sidste drink og er typisk generaliserede tonisk-kloniske anfald. Også kendt som grand mal anfald, disse er karakteriseret ved stive muskler, sammentrækninger og kramper i hele kroppen. En person, der gennemgår delirium tremens, kan også opleve et af de andre tegn på afvænning af alkohol.

Livstruende tilstand

Delirium tremens er livstruende. Det skal behandles straks og som en medicinsk nødsituation. Behandlingen er fokuseret på at holde individet i live gennem livsstøtte og medicin, væsker, elektrolytter og psykiatrisk pleje for at lindre symptomer og holde personen rolig, når de kommer sig.

Langvarig afvænningssyndrom

Hvis symptomerne på afvænning af alkohol fortsætter ud over, hvornår de forventes at stoppe, kan en person blive diagnosticeret med langvarigt abstinenssyndrom. Dette er ikke almindeligt, men nogle mennesker oplever symptomer i op til et år. De mest almindelige symptomer i disse tilfælde er tremor, søvnløshed, depression, angst, forhøjet puls og vejrtrækning, træthed og nedsat stofskifte, hvor sidstnævnte kan føre til vægtøgning. Denne tilstand er vigtig at genkende og håndtere, fordi de igangværende symptomer ikke bare er ubehagelige – de kan også føre til tilbagefald.

Komplikationer ved afvænning af alkohol

Ud over de ubehagelige symptomer, som alkoholudtag forårsager, er der også mange potentielle komplikationer . Nogle af disse kan være kortvarige og midlertidige, mens andre er langvarige eller endda permanente. For eksempel kan psykiske sygdomme udløses under afvænning og kan vare i lang tid efter, hvilket kræver behandling. Mest almindelige er angstlidelser og depression.

Symptomer ved alkoholafvænning

Mange af symptomerne på afvænning af alkohol kan forårsage fysiske skader som komplikationer: rysten, hallucinationer, anfald og manglende evne til at sove og deraf resulterende træthed. Humørsvingninger og irritabilitet kan få en person til at slå ud og komme til skade eller skade en anden. afvænning af alkohol kan forårsage midlertidige eller permanente hukommelsesproblemer. Og selvfølgelig mest alvorligt kan afvænning føre til døden.

Behandling af afvænning af alkohol

Afgiftning fra alkohol bør aldrig ske alene, og ideelt set sker det under lægeligt tilsyn. Dette er en form for afvænning, der faktisk kan være dødelig. De umiddelbare mål med behandlingen er at beskytte en person og forhindre dem i at dø. Dette kan gøres på et hospital afhængigt af sværhedsgraden af ​​sygdommen og symptomerne, men det kan også gøres på en afgiftningsfacilitet med medicinsk personale. Indledende behandlinger inkluderer overvågning af vitale tegn, indgivelse af væsker og medicin og undertiden beroligende patienten. Medicin, der kan bruges til at behandle afvænning af alkohol, inkluderer medicin mod angst og antipsykotika.

Afvænning af alkoholafhængighed

Akut og øjeblikkelig behandling for afvænning af alkohol kan redde en patients liv, men det er ikke nok til at hjælpe på lang sigt. Der er andre medicinske og psykiatriske problemer at behandle, der er forårsaget af voldsom drik og afvænning. Disse kan omfatte ernæringsmæssige mangler, organskader eller psykiske sygdomme som depression.

Alkoholafvænning

Patienter, der har gennemgået afvænning, har også brug for løbende pleje af alkoholmisbrugsforstyrrelse for at forhindre tilbagefald og for at tilskynde til en sundere livsstil i bedring. Dette kan gives i poliklinisk pleje eller i hjemmet og inkluderer generelt forskellige typer adfærdsterapier og rådgivning, medicin, støttegrupper, familieterapi og uddannelse og løbende behandling af psykiske lidelser og fysiske sundhedsspørgsmål.

Alkoholudskillelse

Udsigterne for en person, der har gennemgået alkoholudskillelse, varierer afhængigt af symptomernes sværhedsgrad og den skade, som drikke har forårsaget på krop og hjerne. Selv når behandlingen redder et liv, kan der være løbende komplikationer og symptomer samt en alvorlig risiko for at drikke igen. De bedste prognoser er for de mennesker, der formår at undlade at holde trit med den igangværende behandling af alkoholforstyrrelser, og som foretager sunde livsstilsændringer og stoler på venner og familie for positiv støtte.