Med ankring forståes en lagring af en god følelse eller ressource til senere brug ved at placere et anker på kroppen. En NLP teknik som er særdeles god og kan benyttes i mange svære situationer. En stimulans der udøser en reaktion. Et eksempel på en stimulans kan f.eks. være en berøring, en bevægelse, en lyd, et ord, et foto eller et indre billeder.

Udløsning af Anker

En stimulans der udløser en reaktion. For at lave en glidende ankring, kan du f.eks. sætte en finger på en arm, imens du lang-somt fører fingeren op mod skulderen. Dette vil forøge intensiteten af følelsen. Når du udskifter en ankring (association) med en anden. Dette gøres ved at lave én ankring af den nuværende følelse, en ankring af den følelse, som personen ønsker i stedet for, og derefter udløses de to ankringer samtidig.

Ankring i NLP

Ankring er en NLP teknik som benytter berøring til at lagre en oplevet god følelse eller ressource. Et anker er ofte en berøring et sted på kroppen, man kan også være en gestus eller et ord. Et ‘anker’ kan betragtes som et bogmærke for en ønsket tilstand eller ressource, som ved at udløse ankret kan huske det igen ved hjælp af samme anker.

Udløsning af anker

En måde, du kan påvirke tilstande på, er gennem ankre – En stimulus / trigger, der resulterer i en bestemt reaktion i os. Ankringer kan være bevidst eller utilsigtet, åbenlyst eller skjult.

Tage kontrol over en svær tilstand

Du kan beskrive forankring i NLP som at tage kontrol over et naturligt forekommende fænomen: Den måde, vi danner foreninger på, og hvordan disse foreninger kan føre os tilbage til en bestemt tilstand.

Eksempel på Ankring

Du kan for eksempel forbinde lugten af ​​brød med en bestemt sang gennem en barndomsoplevelse, som du næppe husker. Der er ingen logisk forbindelse fra brødet til sangen bortset fra det faktum, at du oplevede dem samtidig.

Brug NLP teknikken i svære situationer

Ved at benytte ankre kan du tage den samme trigger og gøre det brugbar i en tilsvarende tilstand, som at forestille dig lugten af ​​brød. Vi kan derefter placere os selv i de situationer, vi ønsker, når de er nyttige for os.

Ord som ‘Anker’

Ord er ofte stærke ankringer – Men når vi snakker, kan vores publikum have en meget anderledes følelsesmæssig reaktion end den, vi forventer. Dette skyldes, at de får deres egen fortolkning og oplevelser af ord. Ideelt set vil vi opdatere vores valg af ord baseret på publikums faktiske respons og ikke holde os til vores forventning om, hvordan de skal reagere.