FAmilienetværk

Family First

test

Familienetværket

Familienetværket er et tilbud til udsatte familier. Her er et sted for familier der lider, hvor fx arbejdsløshed, misbrug, sygdom, dødsfald eller skilsmisse har ødelagt de voksnes personlige ressourcer.

Et frirum

Hos familienetværket vil du opleve et pusterum midt i hverdagens mange krav samt en mulighed for at være sammen med andre i samme situation som dig. Netop når livet er aller sværest, hjælper det at snakke med andre som forstår. Her er et gratis tilbud om socialt samvær og aktiviteter for udsatte familier, som har brug for et frirum i hverdagen. Netværkene drives af Family First og de frivillige her.

Familienetværket er:

  • et sted at have nogen at snakke med
  • et sted at mødes med andre
  • et sted at få nye venner
  • et sted at få et friskt pust udefra
  • et frirum

Fordi fællesskab og samvær gør godt

Selvom det kan være svært at forstå og løse andres problemer, hjælper det ofte på livsmodet at snakke om problemerne med andre.

Aktiviteter for børn og voksne

Udover diverse sjove og hyggelige aktiviteter – både for børn og voksne – er der også ofte særlige arrangementer med relevante temaer til brug i dagligdagen. Det kan være inspiration til hverdag og familieliv, børnenes skolegang, økonomi, relationer, helbred, velvære og sundhed. Børn, som vokser op i familier med mange afsavn og belastninger, har større risiko for misbrug, dårligt helbred, vold, lav uddannelse og ensomhed senere i livet.

Særligt udsatte familier

Vi ser et stigende antal børnefamilier er i en særlig social udsat situation. Vi hjælper og støtter familierne, både børn og deres forældre, til bedre livsvilkår og trivsel. Vi ved, at når familier har det svært, så rammer det især børnene. Det kan have stor indflydelse på børnenes muligheder senere i livet at vokse op uden mulighed for at deltage i samme sociale aktiviteter som andre børn. Når familien er præget af vold, sygdom, misbrug, dårlig økonomi eller andre afsavn.

Fokus på familie fælleskaber

Disse familier fortjener bedre og derfor hjælper Family First med at styrke familiernes handlemuligheder og netværk gennem forskellige aktiviteter. Vi har fokus på fælleskaber, trivsel samt redskaber til selvhjælp. Det kan skabe solide og gode forandringer i familiernes liv samt øge børnenes muligheder for at godt voksenliv.

Hvordan fungerer familienetværket?

I familienetværket mødes vi 1 – 2 gange om måneden til forskellige arrangementer. Frivillige fra Family First planlægger sammen med familierne, hvilke aktiviteter der skal finde sted. Fællesskabet er vigtig for at planlægge aktiviteter, som passer til de behov og ønsker, familierne har. Eksempler på aktiviteter kunne være sociale arrangementer, leg og oplevelser.

Hygge snak og leg

Vi mødes som regel sidst på eftermiddagen, hvor man først hygger sig sammen, drikker kaffe og får snacks. Herefter samles de voksne i en gruppe for sig selv, imens skønne frivillige leger og laver kreative ting med børnene. Der tales om  alt lige fra børnenes skolegang, relationer, helbred og mange hverdags spørgsmål som optager forældre. Herefter spiser vi normalt sammen og slutter af med lidt leg.

Familienetværket

Børn leger i familienetværket imens forældre hygger, drikker kaffe og taler om hverdagsting. Familienetværket er et sted at mødes med andre og få nye venner, samtidig med det gode ved at komme sammen med andre og få et friskt pust udefra.

Relaterede emner

Samtalegruppe

Samtalegruppen er et gratis og anonymt tilbud til alle pårørende. Her hjælper pårørende hinanden

LÆS MERE

Pårørendehjemmet

Behov for et gratis midlertidig frirum og/eller beskyttelse, så er pårørendehjemmet lige noget for dig

LÆS MERE

Pårørende støtte

Pårørende til misbrugerGratis støtte til pårørende ved misbrug og sygdom

Tryghedsbesøg

Tryghedsbesøg i hjemmetVi kommer gratis på besøg i dit hjem efter aftale

Familiemægling

Hjælpe til familier i kriseAkut gratis krisehjælp til konfliktfyldte familier

Test

FAMILY FIRST

test

ÅBEN RÅDGIVNING

Gratis og anonym
Åben hver dag kl. 10 – 22

LIVLINE

Udkørende pårørende hjælp
Åben 24 timer i døgnet

b

SMS

Gratis og nem dialog – her og nu
Åben 24 timer i døgnet

TLF

SKRIV

Skriv en mail og få lynhurtig svar
Åben 24 timer i døgnet