Forløb i Misbrugsbehandling
Family First
Forløb
Behandlingsforløb hos Family First
Et forløb i misbrugsbehandling er dels afrusning og stabilisering. Derudover arbejdes der med afklaring af årsagerne til misbruget i tæt samarbejde med de pårørende.
Det er en stor beslugning for en misbruger af alkohol eller stoffer at gå i behandling. Dette gælder både for de pårørende men også for misbrugeren selv. Idet et misbrug af alkohol eller stoffer fører til en markent risiko for fysiske og psykiske sygdomme, påvirker det alle. Det kan ødelægge familie og den struktur, som gerne skulle hjælpe vedkommende tilbage til et almindeligt liv samt en hverdag uden misbrug.
Skræddersyet misbrugsforløb
Enhver misbrugsbehandling skræddersyes til den enkelte persons behov. Og der er sjældent til to misbrugsforløb der er helt ens. Det gælder både årsagerne bag misbruget og konsekvenserne for personen selv og de pårørende. Derfor vil ethvert behandlingsforløb også altid være individuelt sat sammen.
Afrusning og stabilisering
Aller først er det nødvndigt at få misbrugeren afruset og stabiliseret. Der foretages en medicinsk afrusning samt mindfull yoga og NADA øreakupunktur for at lindre misbrugerens symptomer på abstinenser. Altafhængig af hvor motiveret misbrugeren er, så starter et samtaleforløb med en psykoterapeut og misbrugsbehandler for at klarlægge årsagerne til misbruget, samt hvilke psykiske følger disse har haft på familien og misbrugeren. Der arbejdes herefter også med de konsekvenser misbruget har haft på parforhold, børn, familie, job, økonomi, bolig og meget mere. Vi oplever ofte, at der ligger en ubehandlet diagnose eller problematik bag det misbrug, der over tid er udviklet. Det kan være depression, angst, bipolar lidelse eller psykose.
Afklaringsforløbet
Det handler i høj grad om at misbrugeren ikke får tilbagefald men forbliver i behandling indtil han/hun er ude af sit misbrug. Derfor er afklaringsforløbet med forsamtaler, udredning og afrusning vigtig, så der kan foretages et videre behandlingsforløb. Afklaringsforløbet giver betydningsfulde redskaber til det efterfølgende behandlingsforløb. Derfor er det betydningsfuldt, at der forinden behandlingen er lavet et grundigt forarbejde. I arbejdet vægter vi et åbent og respektfuldt samarbejde med familien og netværket meget højt, hvor god dialog og åbenhed er afgørende for at forløbet blive en succes. Alt der kan tales om, kan der arbejde med og udvikles på.
Behandlingsforløbet
Det er af afgørende vigtighed at komme ud af gamle løsningsmønstre. Derfor iværksættes der en medicinering med substititionsmedicin og psykofarmika, om nødvendigt. Herefter igangsættes selve behandlingsforløbet. Ambulant dagbehandling bliver ofte løsningen med Psykoedukation, Eksponering, Kropsbevidsthed, Stabilisering, Forandring samt terapeutisk behandling, skadereducerende behandling samt støtte i forbindelse med helbredelse og evt. sygdom.
Efterbehandling
Ethvert misbrugsforløb er forskellig af varighed, for- og efterbehandling. En efterbehandling er ofte et udskrivningsforløb. En døgnbehandling kan komme på tale, såfremt alt andet ikke virker. En udslusning og et efteværn bliver iværksat samt eventuelt social færdighedstræning, for at sikre at forløbet bliver så godt som overhovedet muligt, og at vedkommende ikke bliver en del af det oprindelige miljø og gamle løsningsmønstre. Derfor vil der i en rum tid efter behandlingens være tilknyttet en mentor samt opfølgningsmøder med misbrugsbehandleren. En tilbagefaldsforebybbende forløb vil være en del af det normale liv efterfølgende.
Pårørendebehandling
Gennem hele behandlingsforløbet er de pårørende en vigtig del af processen. Men efter udskrivning er pårørendenetværket omdrejningspunktet for at modvirke tilbagefald. I forbindelse med behandlingsforløbet for alkohol- og stofmisbrug, vil der ofte blive fortalt en lang og smertefuld misbrugshistorie. Som regel har misbruget udløst forskellige problemer og udfordringer med ubehandlet psykisk sygdom, arbejdsløshed, inaktivitet og generelt dårligt helbred. Dette har som regel slidt de pårørende op på en sådan måde at de også har behov for hjælp og støtte i denne vanskelige situation. Pårørende til mennesker med et misbrug vil ofte have oplevet svigt, fornægtelse og brudte løfter i en længere periode frem mod indlæggelsen til behandling. I nogle tilfælde er der sket brud i familien, så personen måske står alene uden nære pårørende. I andre tilfælde skal personen tilbage og genopbygge et forhold til de pårørende. Derfor er netværkssamtaler en del af efterbehandlngen sammen med parsamtaler, pårørendebehandling og netværksmøder. Vi har tilknyttet familieterapeuter og psykoterapeuter som kan støtte pårørende og hjælpe med at få et normalt liv igen. Netværket af familie, venner og kollegaer er ofter presset helt i bund, hvor mange har vendt misbrugeren ryggen. Det forestående arbejder med at genskabe socialt netværk arbejder vi med sammen.
Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.
Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Your Title Goes Here
Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.
Relaterede emner
Mere hjælp til dig
Samtalegruppe
Samtalegruppen er et gratis og anonymt tilbud til alle pårørende. Her hjælper pårørende hinanden
LÆS MERE
Pårørendehjemmet
Behov for et gratis midlertidig frirum og/eller beskyttelse, så er pårørendehjemmet lige noget for dig
Pårørende støtte
Gratis støtte til pårørende ved misbrug og sygdom
Tryghedsbesøg
Vi kommer gratis på besøg i dit hjem efter aftale
Familiemægling
Akut gratis krisehjælp til konfliktfyldte familier
Forløb
FAMILY FIRST
Forløb
ÅBEN RÅDGIVNING
Gratis og anonym
Åben hver dag kl. 10 – 22
LIVLINE
Udkørende pårørende hjælp
Åben 24 timer i døgnet
SMS
Gratis og nem dialog – her og nu
Åben 24 timer i døgnet
SKRIV
Skriv en mail og få lynhurtig svar
Åben 24 timer i døgnet