Family First

Fokus på familien

Hjælp og støtte til sårbare familier

GRATIS

Familierådgivning

Family First tilbyder gratis og anonym rådgivning til pårørende hvor rusmidler, som stoffer og alkohol, fylder for meget. Vi hjælper mødre og fædre, som føler, at misbrug er blevet et problem hos dem selv eller hos deres partner.

Vore dygtige medarbejdere er alle specialuddannede pårørenderådgivere og pårørendebehandlere med mange års erfaring i intervention. Vi brænder for at gøre en forskel for familier som er ramt af sårbarhed og misbrug. Så har du brug for hjælp til en du holder af? Så kontakt Family First.

Er du pårørende til en der drikker for meget eller tager stoffer, men i tvivl om hvordan du griber det an? Så hjælper vi med at motivere din misbruger til at gå i behandling.

Få hjælp til at tackle:

Hvordan du passer på dig selv

Som pårørende er det vigtigt, at du både erkender dit ansvar, men også husker at passe på dig selv og leve livet – ikke kun overleve. Prioriter dig selv og hold fast i det gode.

Hvordan du kan håndtere konflikter i familien

En misbruger som drikker på daglig basis kan blive hidsig og konfliktsøgende. Family First træner de pårørende i at blive bedre til at forebygge og håndtere konflikter.

Hvordan du passer på dine børn

Når din kære får et misbrug af alkohol eller stoffer, bliver ikke bare den enkelte person, men hele familien ramt. Livet bliver vendt op og ned, og det er hårdt for alle parter.

Hvordan du kan motivere din partner

Pårørende til mennesker med alkoholproblemer har stor inflydelse på misbrugerens adfærd og refleksion. Derfor hjælper vi dig med at få din kære til at søge i behandling.

Frivillige pårørende hjælper sårbare pårørende med overskud til nærvær

 

Family First er en frivillig social non-profit organisation, som har til formål at forbedre trivsel for sårbare børn og familier, herunder pårørende berørt af misbrug og afhængighed

Er du pårørende til en misbruger?

– Få viden og støtte som pårørende

Som pårørende til en misbruger, af alkohol eller stoffer, er der meget, der kan være svært. Både følelsesmæssigt og praktisk. Pårørende oplever ofte, at de står alene med ansvaret for både familie og den misbrugende. Men ikke nok med det, for man er også alene om økonomi, bolig, opdragelse, følelser og tanker.

Jamen, kan den pårørende ikke inddrage familie og venner? Mange pårørende har ikke mod til at gøre brug af sit netværk, og misbruget bliver ofte benægtet.

Brug for
hjælp

Kursus for pårørende

  • Lektion 1 – Viden om rusmidler
  • Lektion 2 – De pårørendes rettigheder
  • Lektion 3 – Sådan hjælper du dig.

Vent ikke længere. Gå ad en anden vej idag!