Alkoholisme: Sådan hjælper du

Folk, der bryr sig om alkoholikere, er ofte desperate efter at hjælpe deres kære med at overvinde deres drikkeproblemer, men er usikre på den bedste måde at gå videre på. En smart, informeret tilgang kan gøre hele forskellen, da familiemedlemmer og venner er i en unik position til at hjælpe alkoholikere med at bryde igennem væggene i benægtelse, der forhindrer dem i at få behandling. Alkoholikere har brug for støtte fra deres kære for at finde og opretholde ædruelighed, og når de får det, forbedres deres odds for bedring betydeligt.

Hvert år lider mange voksne af en alkoholforstyrrelsesforstyrrelse. Men de er ikke alkoholismens eneste ofre. Familiemedlemmer og venner føler lige så sikkert virkningerne af alkoholmisbrug som de overgribende, og deres stress og smerte ledsages af følelser af hjælpeløshed og desperation.

Men lige så vanskeligt som ting kan synes i de dystereste timer, kan folk med drikkeproblemer nås, uanset hvor længe de har misbrugt alkohol. Med den rigtige holdning, den rette tilgang og de rigtige oplysninger kan folk, der holder af alkoholikere, spille en konstruktiv rolle i deres bedring.

Fordrivelse af myterne om alkoholisme

Folk tror, at de forstår symptomerne og virkningerne af alkoholisme. Men alkoholafhængighed er stadig omgivet af misinformation og mytologi, og enhver, der håber at hjælpe en alkoholiker, skal lære sandheden, hvis de forventer, at deres indgriben vil gøre en forskel.

Her er nogle af de almindelige myter om alkoholisme og de realiteter, der modsiger dem:

Myte: Alkoholisme er et valg og et tegn på svaghed.

Alkoholisme er en kronisk, tilbagefaldende hjernesygdom, der kræver betydelig tid og kræfter at overvinde. Alkoholikere er ikke svage eller simpelthen afsporet af dårlig beslutningstagning, men de skal være stærke for at vinde kampen mod denne snigende tilstand.

Myte: En person kan ikke være alkoholiker, hvis de kun drikker øl eller vin.

De neurologiske, fysiologiske og psykologiske faktorer, der eksisterer sammen med alkoholafhængighed, kan udvikle sig uanset hvilken type alkoholholdig drik der indtages. Alkohol er et iboende vanedannende stof , og enhver form for misbrug kan føre til kemisk afhængighed.

Myte: Alkoholikere skal ramme bunden, før de kan få hjælp.

Problemet med alkoholikere er deres vane med benægtelse. Men når kære eller afhængighedsrådgivere er i stand til at bryde igennem de mure, de rejser for at beskytte deres selvværd og selvbillede, kan folk, der lider af en alkoholforstyrrelse, hjælpes – og dette kan ske når som helst, ikke kun efter at de har ramt bunden (men det er defineret).

Myte: Alkoholisme er let at identificere, fordi ægte alkoholikere ikke kan klare deres daglige anliggender.

På skalaen fra sværhedsgrad kan alkoholafhængighed variere fra mild til moderat til svær, og mange alkoholikere kan skjule sandheden om deres kemiske afhængighed i lang tid. Faktisk kan folk, der lider af højt fungerende alkoholisme (en reel tilstand) vise få, hvis nogen ydre tegn på deres afhængighed. Til sidst forringes deres forhold, men det kan ofte tage måneder eller år.

Myte: Formel behandling af alkoholisme virker ikke rigtig (og AA er ikke meget bedre).

Denne kyniske holdning er uberettiget og modsagt af fakta. Når alkoholikere virkelig er dedikeret til bedring og helt ærlige over for sig selv og andre om arten af deres problemer, har de en fremragende chance for at finde og opretholde deres ædruelighed. AA og andre 12-trins grupper har også en god samlet rekord, hvis deltagerne er flittige med at deltage i møder og tager den langsigtede gendannelsesproces alvorligt.

Myte: Når en alkoholiker i bedring genopretter, sætter den dem lige tilbage til første række.

Tilbagefald er en konstant risiko for at komme sig alkoholikere, men det er ikke verdens ende, hvis det sker. Gendannende alkoholikere lærer at forstå dybden og arten af deres sygdom under behandlingen, og de bærer den hårdt tjente visdom med sig overalt. Derfor har alkoholikere, der påtager sig ansvaret for deres fiaskoer og arbejder sammen med deres rådgivere og peer-grupper for at komme tilbage på sporet efter et tilbagefald, stadig en lys langsigtet prognose.

Konstruktive og destruktive tilgange til alkoholisme

Venner og familiemedlemmer, der uddanner sig om alkoholisme, vil være bevæbnet med meget vigtige fakta. De vil vide mere om, hvorfor alkoholafhængighed udvikler sig, lære at genkende dens tegn og symptomer, opdage, hvordan sygdommen udvikler sig over tid, få indsigt i, hvorfor det kan være så svært for problemdrikere at holde op, og lære at vide, hvorfor nogle mennesker, der elsker alkoholikere er i stand til at hjælpe dem med at stoppe med at drikke, mens andre kun forværrer situationen.

På trods af deres gode intentioner er der ingen garanti for, at familiemedlemmer eller venner, der forsøger at komme igennem til alkoholisten, vil få succes. Hvordan kære reagerer på alkoholisme – og alkoholisten – betyder noget. Kvaliteten af fremgangsmåden kan gøre den afgørende forskel for godt eller ondt.

Her er et par ting, som folk, der holder af alkoholikere, aldrig bør gøre:

  1. Beklager sig selv for drikkeproblemet. Ingen kan køre en alkoholiker til at drikke. Deres adfærd er deres ansvar, 100 procent, ligesom deres opsving.
  2. Dæk for alkoholikeren. Hvis en alkoholiker går glip af en aftale, sårer nogen fysisk eller følelsesmæssigt , forsømmer at afslutte en opgave eller får problemer med loven, skal de overlades til at stå over for konsekvenserne, uanset hvad de måtte være.
  3. Lev i fortiden. Hvad der er gjort er gjort, og at forsøge at få alkoholikeren til at føle sig skyldig eller skamme sig hele tiden for deres tidligere fejl vil kun underminere deres selvværd og sabotere deres forsøg på at ændre sig.
  4. Udhold med fornægtelse. Mens alkoholikeren ikke konstant skal have deres tidligere ugjerninger kastet i ansigtet, bør de heller ikke få lov til at komme væk med at benægte sandheden, passere pengene eller minimere dybden af deres uansvarlige opførsel. Benægtelse er aldrig en god ting og bør kaldes ud.
  5. Prøv at kontrollere alkoholikerens opførsel. Beslutningen om at stoppe med at drikke og forpligte sig til langsigtet ædruelighed skal være deres, og den vej de tager til bedring skal være en af deres eget valg. De har brug for hjælp, støtte og måske endda lidt hård kærlighed, men de har ikke brug for nogen til at påtage sig rollen som frelser.

Alkoholikere skal tage ansvaret for at genoprette deres gode helbred, men kære kan stadig tilbyde vejledning, opmuntring og positiv praktisk og moralsk støtte. For at spille en konstruktiv rolle i helingsprocessen skal de:

  1. Vær kærlig og respektfuld. I stedet for at behandle alkoholisten som et barn eller en patient, der har brug for at redde, bør de kære være ærlige om deres følelser og deres tanker om at drikke, men altid på en måde, der er venlig, medfølende, hensynsfuld og respektfuld over for den anden persons agentur og værdighed.
  2. Fokus på handlinger, ikke personlighed. Alkoholikernes handlinger er kilden til problemer. Alkoholikeren er ikke værdig til personlig fordømmelse eller afskedigelse, simpelthen fordi de har lavet fejl. Det skal huskes, at alkoholisme er en sygdom, og at de, der lider af dens virkninger, har brug for hjælp, ikke dom eller afvisning.
  3. Afslut enhver mulig aktiv opførsel. Venner og familiemedlemmer bør aldrig gøre noget, der gør det lettere for alkoholikeren at drikke eller undslippe konsekvenserne af deres drikke. Bare så der ikke er nogen forvirring, bør de forklare deres kære med et drikkeproblem, hvorfor de vil være glade for at hjælpe dem med at stoppe med at drikke, men nægter at gøre noget for at hjælpe dem med at fortsætte.
  4. Involver andre. Folk, der ønsker at hjælpe en alkoholiker, bør præsentere en samlet front af omsorgsfuld bekymring og en holdbarhed, der aldrig siger sig. Modstridende eller modstridende meddelelser bør undgås, og hvis alkoholikeren ikke lytter til grunden, kan det være nødvendigt at iscenesætte en gruppeintervention for at overbevise dem om situationens alvor.
  5. Vær forberedt på at besvare spørgsmål og tilbyde support. Før alkoholisten accepterer at søge hjælp, kan han have spørgsmål om genoptræning og hvad det indebærer. Kære bør først undersøge processen og være parat til at besvare disse spørgsmål eller rette alkoholikeren til en person, der er forbundet med et afvænningscenter, der kan. Hvis og når alkoholikeren er klar til at søge behandling, bør venner og familiemedlemmer tilbyde deres fulde praktiske og moralske støtte.

I enhver interaktion skal kære understrege deres tro på alkoholikerens evne til at ændre sig. At være positiv og håbfuld vil få indflydelse.

Betydningen af behandling for alkoholisme

Uanset hvor oprigtig deres vilje til at hjælpe alkoholikeren med at overvinde deres drikkeproblem, kan venner og familiemedlemmer kun gøre så meget. Alkoholikeren skal have modet til at acceptere sandheden og beslutsomheden til at gøre noget ved den.

Behandling er et vigtigt trin i afvænningsprocessen. Med den uddannede vejledning af afhængighedsrådgivere og -medarbejdere vil de, der går ind i indlæggelses- eller intensivpatientbehandlingsprogrammer , få den ekspertopmærksomhed, de har brug for, når de konfronterer deres kemiske afhængighed åbent, ærligt og proaktivt. Mens kære kan have en afgørende indvirkning på alkoholikere, der ikke er helt klar til at indrømme dybden og arten af deres problem, er det i behandlingen, hvor sandheden kan konfronteres i alle dens aspekter og dimensioner, da alkoholikeren lærer at forstå deres sygdom og dens årsager og konsekvenser i deres helhed.

Medicinsk afgiftning er ofte det første skridt i afhængighedsbehandling, da abstinenssymptomer skal håndteres. Efter at patienten er stabiliseret, kan de overgå til terapi, der hjælper med at genoprette deres frihed og evne til at kontrollere deres drikke. Medicin, træning af livsfærdigheder og fortsatte plejeprogrammer efter behandling med alkoholiker forlader alt sammen kan bidrage til helingsprocessen, hvilket vil kræve fokus og dedikation og skubbe den gendannende alkoholiker til fuldt ud at omfavne wellness.

Det er ikke let at hjælpe en alkoholiker med at se sandheden og overbevise dem om at gøre noget ved det, men det er altid værd at prøve. De, der tager denne udfordring fuldt informeret om alkoholisme, kan gøre en positiv forskel, og kombinationen af god støtte derhjemme og ekspertydelser i behandlingen kan genskabe håb for dem, der har været fanget i fortvivlelse alt for længe.