Medicin til behandling af alkoholisme

Vi har brug for al den hjælp, vi kan få, når vi nærmer os ædruelighed fra et sted med sårbarhed. Denne hjælp kommer fra familie og venner og fra professionelle opsøgningseksperter. Nogle gange har vi også brug for farmaceutisk intervention for at hjælpe med at overvinde symptomerne på afvænning af alkohol eller for at reducere de trang, der har haft et så stærkt greb om vores krop og sind. Mens der ikke er nogen magisk pille, der kan helbrede alkoholisme, er der en række receptpligtige lægemidler, der kan hjælpe dig med at komme over den pukkel og på vej til bedring.

Hvorfor medicin hjælper med opsving

Den sikreste måde at gå gennem alkoholudtag er med en medicinsk overvåget afrusning . Ud over at vurdere din sikkerhed under afgiftning og for at lindre nogle af disse ubehagelige symptomer kan en læge, der er specialiseret i alkoholafhængighed, ordinere medicin for at hjælpe dig med at komme igennem denne udfordrende tid.

Hvis du er tilbagefald eller har en vanskelig tid med bedring, er der også medicin, der kan hjælpe med at reducere trang eller hjælpe dig med at undgå alkohol. En diskussion med din læge eller behandlingsspecialister kan hjælpe dig med at afgøre, om noget af dette er det rigtige for dig.

Hvilke lægemidler er der til rådighed for afvænning og nedsættelse af cravings?

Medicin til afgiftning af medicinsk overvågning kan gøre det lettere for dig at håndtere symptomerne på abstinenser og gå videre til bedring. Her er nogle af de lægemidler, der typisk bruges i disse tilfælde:

  • Benzodiazepiner, herunder chlordiazepoxid (Librium), diazepam (Valium), lorazepam (Ativan) eller oxazepam (Serax) hjælper med angst, rysten, søvnløshed og andre symptomer på afvænning.
  • Lejlighedsvis kan en antikonvulsiv medicin ordineres sammen med benzodiazepiner til afvænning af alkohol.

Der er medicin til rådighed for at hjælpe med at reducere trang eller forhindre dig i at drikke ved at forårsage ubehagelige symptomer, hvis du drikker. Disse lægemidler bør ikke betragtes som helbredende, men kan bruges som et supplement til andre former for terapi og afvænning. Nogle af følgende lægemidler er kontroversielle og anbefales ikke af mange afvænningscentre. Der er også bivirkninger ved de fleste af disse medikamenter.

  • Topiramat (Topomax) er et FDA-godkendt GABAergisk antikonvulsivt middel, men det har en off-label anvendelse som en stemningsstabilisator. Topiramat har vist sig at reducere trangen til alkohol ved at reducere dopamin i hjernen. Det har også fordelen ved at sænke risikoen for leverdegeneration, der fører til fedtlever eller skrumpelever.
  • Baclofen (Lioresal eller Gablofen) er et antispastisk middel og muskelafslappende middel, som også har en off-label anvendelse til at reducere alkoholbehov. Det virker ved at øge mængden af GABA (en neurotransmitter).
  • Campral (Acamprosate) er også en FDA-godkendt medicin, der stimulerer GABA.
  • Ondansetron (Zofran) ordineres normalt til behandling af kvalme og opkastning, når man gennemgår kemoterapi. Det virker på serotoninsendere i hjernen og mindsker alkoholtrangen.
  • Chantix (Varenicline) er FDA-godkendt som hjælp til rygestop, men nylige undersøgelser viser potentiale til at reducere trang til alkohol.
  • Naltrexon er en opioidantagonist, der er godkendt af FDA for at reducere trangen til alkohol. Det blokerer endorfiner fra binding til receptorer i hjernen. Dette er et kontroversielt lægemiddel, der ikke forårsager skadelige virkninger, når brugeren stadig drikker alkohol. Faktisk bruges det som skadereduktion i en teknik kaldet The Sinclair Method, hvor du tager den, før du drikker, og det reducerer de behagelige følelser af alkohol.
  • Disulfiram (Antabuse) har været i brug siden 1950’erne. Det forårsager en reaktion i kroppen, hvor du føler dig syg med hovedpine, kvalme, opkastning og andre symptomer, hvis du tager en drink alkohol.

Gå videre til afvænning

Mens medicin måske hjælper nogle alkoholikere med deres afgiftning og ædruelighed, starter det virkelige arbejde indeni og kommer ikke i en pille. Du er nødt til at indse, at du har et problem, og ved roden til dit drikke kan der forekomme lidelser, hvis du er afhængig af et andet stof eller har psykiske problemer. Medicinsk overvåget afrusning som en del af en individualiseret behandlingsplan inklusive holistisk og evidensbaseret behandling, der tilbydes af eksperter, der forstår alkoholafhængighed, kan tilbyde den bedste chance for ædruelighed.

Kontakt os i dag for at lære mere om alkoholafhængighed og medicin, der kan hjælpe dig midlertidigt, når du tager den vej til ædruelighed.